StoreDot is de volgende in het rijtje tech-bedrijven die komaf wil maken met de lange oplaadtijd van een gsm-batterij. Op Microsofts Think Next-conferentie in Tel Aviv stelde de Israëlische start-up zijn nieuwste uitvinding voor: de Flash-Battery, een oplader die uw smartphone in slechts 30 seconden zou moeten kunnen opladen. Hoe? Door het gebruik van een nieuwe soort bio-organische batterijen genaamd 'nanodots'.

De start-up demonstreerde de Flash-Battery met een Samsung Galaxy S4, en is ook bezig met de ondersteuning van andere smartphonemodellen. Het formaat ervan is wel nog een hindernis. Momenteel is de oplader ongeveer even groot als die van een laptop. StoreDot belooft hier wel een oplossing voor te zullen vinden.

Het bedrijf krijgt 43 miljoen euro ter beschikking om de oplader verder te ontwikkelen. Eind 2016 zou u er voor ongeveer 20 euro eentje in uw bezit moeten kunnen hebben. Maar werd dat niet al vaker beloofd? (KVW)

StoreDot is de volgende in het rijtje tech-bedrijven die komaf wil maken met de lange oplaadtijd van een gsm-batterij. Op Microsofts Think Next-conferentie in Tel Aviv stelde de Israëlische start-up zijn nieuwste uitvinding voor: de Flash-Battery, een oplader die uw smartphone in slechts 30 seconden zou moeten kunnen opladen. Hoe? Door het gebruik van een nieuwe soort bio-organische batterijen genaamd 'nanodots'. De start-up demonstreerde de Flash-Battery met een Samsung Galaxy S4, en is ook bezig met de ondersteuning van andere smartphonemodellen. Het formaat ervan is wel nog een hindernis. Momenteel is de oplader ongeveer even groot als die van een laptop. StoreDot belooft hier wel een oplossing voor te zullen vinden. Het bedrijf krijgt 43 miljoen euro ter beschikking om de oplader verder te ontwikkelen. Eind 2016 zou u er voor ongeveer 20 euro eentje in uw bezit moeten kunnen hebben. Maar werd dat niet al vaker beloofd? (KVW)