Hiermee laadt u binnenkort uw smartphone op in 30 seconden (VIDEO)

© The Times

Het Israëlische bedrijf StoreDot introduceerde in Tel Aviv een oplader waarmee u in 30 seconden de batterij van uw smartphone kan opladen.

StoreDot is de volgende in het rijtje tech-bedrijven die komaf wil maken met de lange oplaadtijd van een gsm-batterij. Op Microsofts Think Next-conferentie in Tel Aviv stelde de Israëlische start-up zijn nieuwste uitvinding voor: de Flash-Battery, een oplader die uw smartphone in slechts 30 seconden zou moeten kunnen opladen. Hoe? Door het gebruik van een nieuwe soort bio-organische batterijen genaamd ‘nanodots’.

De start-up demonstreerde de Flash-Battery met een Samsung Galaxy S4, en is ook bezig met de ondersteuning van andere smartphonemodellen. Het formaat ervan is wel nog een hindernis. Momenteel is de oplader ongeveer even groot als die van een laptop. StoreDot belooft hier wel een oplossing voor te zullen vinden.

Het bedrijf krijgt 43 miljoen euro ter beschikking om de oplader verder te ontwikkelen. Eind 2016 zou u er voor ongeveer 20 euro eentje in uw bezit moeten kunnen hebben. Maar werd dat niet al vaker beloofd? (KVW)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content