Dat Google bestelwagens met camera's en 'Trekkers' inzet om straten en landschappen in kaart te brengen voor de straatgluurwebsite Google Street View wisten we al. Maar het middel dat de zoekgigant gebruikte om de woestijn van Abu Dhabi te doorkruisen en capteren, is minder gebruikelijk: een kameel.

Rondom de Liwa Oase in Abu Dhabi liet Google een tienjarige kameel genaamd Raffia opdraven, meldt de Britse zender Sky. Die maakte opnames van de omgeving, met de gekende backpack vol camera's van Google op de rug.

Het heette 'de meest authentieke manier' te zijn om foto's te nemen voor de online mappingdienst. Luidens Google is het de eerste keer dat voor Street View een dier is gebruikt, weet SkyNews.

Bekijk hier Street View-beelden vande Liwa-woestijn. En herlees hier ons interview met een Google Trekker in Toscane. (Belga/MI)

Dat Google bestelwagens met camera's en 'Trekkers' inzet om straten en landschappen in kaart te brengen voor de straatgluurwebsite Google Street View wisten we al. Maar het middel dat de zoekgigant gebruikte om de woestijn van Abu Dhabi te doorkruisen en capteren, is minder gebruikelijk: een kameel.Rondom de Liwa Oase in Abu Dhabi liet Google een tienjarige kameel genaamd Raffia opdraven, meldt de Britse zender Sky. Die maakte opnames van de omgeving, met de gekende backpack vol camera's van Google op de rug. Het heette 'de meest authentieke manier' te zijn om foto's te nemen voor de online mappingdienst. Luidens Google is het de eerste keer dat voor Street View een dier is gebruikt, weet SkyNews. Bekijk hier Street View-beelden vande Liwa-woestijn. En herlees hier ons interview met een Google Trekker in Toscane. (Belga/MI)