Hoe Google de woestijn in kaart brengt voor Street View

© Google
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Na de Google-wagens en de Google Trekkers, heeft de zoekgigant nu een kameel ingezet om panoramabeelden van de woestijn van Abu Dhabi te maken voor Street View.

Dat Google bestelwagens met camera’s en ‘Trekkers’ inzet om straten en landschappen in kaart te brengen voor de straatgluurwebsite Google Street View wisten we al. Maar het middel dat de zoekgigant gebruikte om de woestijn van Abu Dhabi te doorkruisen en capteren, is minder gebruikelijk: een kameel.

Rondom de Liwa Oase in Abu Dhabi liet Google een tienjarige kameel genaamd Raffia opdraven, meldt de Britse zender Sky. Die maakte opnames van de omgeving, met de gekende backpack vol camera’s van Google op de rug.

Het heette ‘de meest authentieke manier’ te zijn om foto’s te nemen voor de online mappingdienst. Luidens Google is het de eerste keer dat voor Street View een dier is gebruikt, weet SkyNews.

Bekijk hier Street View-beelden vande Liwa-woestijn. En herlees hier ons interview met een Google Trekker in Toscane. (Belga/MI)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content