Zakenkrant The Wall Street Journal meldde de schorsing woensdag. De organisatie bevestigt de schorsing, maar is vaag over de reden voor de straf. Over de duur van de schorsing maakt FIRST niets bekend.

In België zijn onder meer Cert.be, het federale cybersecurityteam, lid van de organisatie, naast de cyberbeveiligingsteams van KBC, Belnet, de Navo en Proximus.

Huawei ligt al langere tijd onder een vergrootglas. Volgens de Verenigde Staten werkt het techbedrijf, dat onder meer netwerkapparatuur en mobiele telefoons maakt, samen met de Chinese overheid. De VS hebben Huawei daarom op een zwarte lijst gezet. Overheidsinstellingen en bedrijven kunnen daardoor in veel gevallen niet meer in zee gaan met de Chinese onderneming.

Zakenkrant The Wall Street Journal meldde de schorsing woensdag. De organisatie bevestigt de schorsing, maar is vaag over de reden voor de straf. Over de duur van de schorsing maakt FIRST niets bekend.In België zijn onder meer Cert.be, het federale cybersecurityteam, lid van de organisatie, naast de cyberbeveiligingsteams van KBC, Belnet, de Navo en Proximus.Huawei ligt al langere tijd onder een vergrootglas. Volgens de Verenigde Staten werkt het techbedrijf, dat onder meer netwerkapparatuur en mobiele telefoons maakt, samen met de Chinese overheid. De VS hebben Huawei daarom op een zwarte lijst gezet. Overheidsinstellingen en bedrijven kunnen daardoor in veel gevallen niet meer in zee gaan met de Chinese onderneming.