Volgens de Digitale Barometer van 2018 heeft bijna 10 procent van de Belgen tussen 16 en 74 jaar nog nooit gebruik gemaakt van internet. Geen toegang hebben tot de nieuwe technologieën of niet beschikken over digitale competenties kan een negatieve impact hebben op het leven van burgers, zoals isolement en het moeilijk toegang krijgen tot gezondheidszorg en onderwijs.

De film "Ik kom van een andere planeet" toont scènes die uit het leven zijn gegrepen en geeft een beter begrip van wat digitale uitsluiting betekent. Met het initiatief wil de Koning Boudewijnstichting de aandacht vestigen op de problematiek. De film duurt 18 minuten en is ondertiteld in het Frans en het Nederlands.

Volgens de Digitale Barometer van 2018 heeft bijna 10 procent van de Belgen tussen 16 en 74 jaar nog nooit gebruik gemaakt van internet. Geen toegang hebben tot de nieuwe technologieën of niet beschikken over digitale competenties kan een negatieve impact hebben op het leven van burgers, zoals isolement en het moeilijk toegang krijgen tot gezondheidszorg en onderwijs.De film "Ik kom van een andere planeet" toont scènes die uit het leven zijn gegrepen en geeft een beter begrip van wat digitale uitsluiting betekent. Met het initiatief wil de Koning Boudewijnstichting de aandacht vestigen op de problematiek. De film duurt 18 minuten en is ondertiteld in het Frans en het Nederlands.