De nieuwe functionaliteit zou sneller, vloeiender en minstens even veilig zijn als de klassieke identificatiecodes. In een eerste fase is ze enkel beschikbaar voor cliënten van ING die beschikken over een bepaalde smartphone van Apple (iPhone 5S, iPhone 6 en iPhone 6 Plus).

ING gaf tijdens een persconferentie ook aan dat het gebruik van smartphones en tablets voor kleine bankverrichtingen toeneemt bij de Belgische bevolking. Vandaag beschikt de helft van de Belgen over een mobiel apparaat. Van hen geeft 58 procent aan dat bankapplicaties een van de voornaamste redenen zijn voor het gebruik van internet, voor sociale media (47 procent).

ING België kondigde ook nieuwe functionaliteiten aan voor zijn applicatie 'ING smart banking', zoals de mogelijkheid voor gebruikers om een afspraak in een agentschap te plannen of een pensioenspaarplan te openen.

Zopas pakte ook Belfius uit met een nieuwe manier van mobiel bankieren in België: een app voor smartwatches die draaien op Android Wear. (Belga/MI)

De nieuwe functionaliteit zou sneller, vloeiender en minstens even veilig zijn als de klassieke identificatiecodes. In een eerste fase is ze enkel beschikbaar voor cliënten van ING die beschikken over een bepaalde smartphone van Apple (iPhone 5S, iPhone 6 en iPhone 6 Plus). ING gaf tijdens een persconferentie ook aan dat het gebruik van smartphones en tablets voor kleine bankverrichtingen toeneemt bij de Belgische bevolking. Vandaag beschikt de helft van de Belgen over een mobiel apparaat. Van hen geeft 58 procent aan dat bankapplicaties een van de voornaamste redenen zijn voor het gebruik van internet, voor sociale media (47 procent). ING België kondigde ook nieuwe functionaliteiten aan voor zijn applicatie 'ING smart banking', zoals de mogelijkheid voor gebruikers om een afspraak in een agentschap te plannen of een pensioenspaarplan te openen.Zopas pakte ook Belfius uit met een nieuwe manier van mobiel bankieren in België: een app voor smartwatches die draaien op Android Wear. (Belga/MI)