De panne is opvallend, want net nu ligt het geïsoleerde land sterk onder vuur. De Amerikanen beschuldigen Noord-Korea ervan digitaal ingebroken te hebben bij Sony.

Noord-Korea beschikt over vier officiële netwerkverbindingen met het internet, die allemaal via China lopen. Ter vergelijking: de VS hebben ruim 152.000 zulke netwerken. Zondag zouden er problemen opgedoken zijn en maandag zou het netwerk helemaal plat gegaan zijn. Dat zegt Doug Madory, directeur Internetanalyse bij Dyn Research. 'Ik weet niet of iemand een cyberaanval aan het uitvoeren is, maar dit is niet normaal.'

Ondertussen eist het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dat Pyongyang zijn verantwoordelijkheid opneemt over de cyberaanval tegen Sony en dat het de studio ook vergoedt voor de geleden schade. (Belga/KVDA)

De panne is opvallend, want net nu ligt het geïsoleerde land sterk onder vuur. De Amerikanen beschuldigen Noord-Korea ervan digitaal ingebroken te hebben bij Sony.Noord-Korea beschikt over vier officiële netwerkverbindingen met het internet, die allemaal via China lopen. Ter vergelijking: de VS hebben ruim 152.000 zulke netwerken. Zondag zouden er problemen opgedoken zijn en maandag zou het netwerk helemaal plat gegaan zijn. Dat zegt Doug Madory, directeur Internetanalyse bij Dyn Research. 'Ik weet niet of iemand een cyberaanval aan het uitvoeren is, maar dit is niet normaal.' Ondertussen eist het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dat Pyongyang zijn verantwoordelijkheid opneemt over de cyberaanval tegen Sony en dat het de studio ook vergoedt voor de geleden schade. (Belga/KVDA)