Het kantoor van Tad Group is doorzocht en een bestuurder is meegenomen voor verhoor, aldus het Bulgaarse ministerie van Binnenlandse Zaken woensdag.

De medewerker is inmiddels vrijgelaten, maar hij mag het land niet verlaten. Hij ontkent dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Rechercheurs denken dat hij niet alleen handelde.

De aanval op de Bulgaarse fiscus gebeurde eind juni. De hack kwam aan het licht nadat media waren benaderd door iemand die beweerde een Russische hacker te zijn en die toegang bood tot de gestolen gegevens. De krant 24 Tsjasa (24 uur) kreeg een bestand met meer dan een miljoen burgerservicenummers, salarisinformatie en zorggegevens.

Het kantoor van Tad Group is doorzocht en een bestuurder is meegenomen voor verhoor, aldus het Bulgaarse ministerie van Binnenlandse Zaken woensdag.De medewerker is inmiddels vrijgelaten, maar hij mag het land niet verlaten. Hij ontkent dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Rechercheurs denken dat hij niet alleen handelde.De aanval op de Bulgaarse fiscus gebeurde eind juni. De hack kwam aan het licht nadat media waren benaderd door iemand die beweerde een Russische hacker te zijn en die toegang bood tot de gestolen gegevens. De krant 24 Tsjasa (24 uur) kreeg een bestand met meer dan een miljoen burgerservicenummers, salarisinformatie en zorggegevens.