Slechts een kleine minderheid van de Belgische bedrijven baseert het it-budget op een vast bedrag per werkpost. Dat blijkt uit de jongste enquête van Data News en Siemens IT Solutions and Services bij zowat duizend it-werknemers.

Twee op drie bedrijven baseren hun it-budget op basis van de noden van de business. Hoe kleiner het bedrijf hoe hoger dit percentage oploopt. Bij grotere ondernemingen wordt het voorziene it-budget ook vooral bepaald door de projecten die op tafel liggen. Die moeten vaak wel binnen de twee jaar een return of investment opleveren.

Weinig bedrijven bepalen hun it-budget op basis van de omzet. Iets meer dan 5 procent, of één onderneming op 20, laat haar it-investeringen afhangen van de inkomsten. Opvallend is wel dat dit veel meer gebeurt in Vlaanderen dan in Wallonië. Eén derde van de respondenten geeft aan dat het it-budget volgend jaar groter zal zijn, maar de meesten hebben het dan wel over 'licht hogere' it-uitgaven.

De volledige enquête en het rondetafelgesprek kan u terugvinden in het volgende nummer van Data News (nummer 21) van 26 november.

Het it-budget van uw organisatie is gebaseerd op....

- De noden van de organisatie 58%

- Een programma/projectplanning 20%

- Een procent van de omzet 5%

- Een bedrag per werkpost 2%

Slechts een kleine minderheid van de Belgische bedrijven baseert het it-budget op een vast bedrag per werkpost. Dat blijkt uit de jongste enquête van Data News en Siemens IT Solutions and Services bij zowat duizend it-werknemers. Twee op drie bedrijven baseren hun it-budget op basis van de noden van de business. Hoe kleiner het bedrijf hoe hoger dit percentage oploopt. Bij grotere ondernemingen wordt het voorziene it-budget ook vooral bepaald door de projecten die op tafel liggen. Die moeten vaak wel binnen de twee jaar een return of investment opleveren. Weinig bedrijven bepalen hun it-budget op basis van de omzet. Iets meer dan 5 procent, of één onderneming op 20, laat haar it-investeringen afhangen van de inkomsten. Opvallend is wel dat dit veel meer gebeurt in Vlaanderen dan in Wallonië. Eén derde van de respondenten geeft aan dat het it-budget volgend jaar groter zal zijn, maar de meesten hebben het dan wel over 'licht hogere' it-uitgaven. De volledige enquête en het rondetafelgesprek kan u terugvinden in het volgende nummer van Data News (nummer 21) van 26 november. Het it-budget van uw organisatie is gebaseerd op.... - De noden van de organisatie 58% - Een programma/projectplanning 20% - Een procent van de omzet 5% - Een bedrag per werkpost 2%