Jaguar Land Rover, het moederbedrijf van de twee merken, heeft een samenwerking gesloten met de IOTA Foundation, de organisatie achter de virtuele munt IOTA. Mensen kunnen ook zelf geld in de 'smart wallet' (digitale portemonnee) van hun auto stoppen.

Om de weginformatie door te geven en het IOTA-saldo bij te houden, is een geavanceerde technologie nodig, waarbij de auto constant online is. Jaguar Land Rover is die systemen aan het testen in Ierland. Onder meer de Jaguar F-PACE en de Range Rover Velar hebben daar als proef een smart wallet aan boord.

Jaguar Land Rover wil de weginformatie gebruiken om anderen te waarschuwen voor files of slechte wegen, zodat ze een andere route kunnen volgen. ''Nul uitstoot, nul ongelukken en nul file'', is het doel.

Jaguar Land Rover, het moederbedrijf van de twee merken, heeft een samenwerking gesloten met de IOTA Foundation, de organisatie achter de virtuele munt IOTA. Mensen kunnen ook zelf geld in de 'smart wallet' (digitale portemonnee) van hun auto stoppen.Om de weginformatie door te geven en het IOTA-saldo bij te houden, is een geavanceerde technologie nodig, waarbij de auto constant online is. Jaguar Land Rover is die systemen aan het testen in Ierland. Onder meer de Jaguar F-PACE en de Range Rover Velar hebben daar als proef een smart wallet aan boord.Jaguar Land Rover wil de weginformatie gebruiken om anderen te waarschuwen voor files of slechte wegen, zodat ze een andere route kunnen volgen. ''Nul uitstoot, nul ongelukken en nul file'', is het doel.