Juncker deed zijn uitspraak volgens Reuters afgelopen zondag. Hij stelt daarbij dat de belastingonderzoeken van de Commissie doorgaans Europese bedrijven onder de loep nemen en deel uitmaken van een gezamelijk Europees initiatief om belastingontwijking van multinationals aan te pakken.

Apple kreeg vorige week een monsterboete van dertien miljard euro opgelegd nadat Europa oordeelde dat het bedrijf via zijn Iers Europees hoofdkwartier onwettige belastingvoordelen kreeg. Zo betaalde Apple een veel lager percentage dan andere bedrijven.

Ceo Tim Cook was snel om te reageren in een open brief waarin hij illustreert hoe belangrijk het bedrijf is voor de Ierse economie. Tegenover de Ierse krant Independent omschrijft hij de boete als "totale politieke zever."

Maar Juncker is het daar niet mee eens. Volgens hem is het bedrag gebaseerd op reeds bestaande feiten en regels. "Dit is geen beslissing tegen de VS", klinkt het.

Juncker deed zijn uitspraak volgens Reuters afgelopen zondag. Hij stelt daarbij dat de belastingonderzoeken van de Commissie doorgaans Europese bedrijven onder de loep nemen en deel uitmaken van een gezamelijk Europees initiatief om belastingontwijking van multinationals aan te pakken.Apple kreeg vorige week een monsterboete van dertien miljard euro opgelegd nadat Europa oordeelde dat het bedrijf via zijn Iers Europees hoofdkwartier onwettige belastingvoordelen kreeg. Zo betaalde Apple een veel lager percentage dan andere bedrijven.Ceo Tim Cook was snel om te reageren in een open brief waarin hij illustreert hoe belangrijk het bedrijf is voor de Ierse economie. Tegenover de Ierse krant Independent omschrijft hij de boete als "totale politieke zever."Maar Juncker is het daar niet mee eens. Volgens hem is het bedrag gebaseerd op reeds bestaande feiten en regels. "Dit is geen beslissing tegen de VS", klinkt het.