In de video die het bedrijf publiceerde liet Nintendo de Switch zien, een kleine tablet met controllers en een dockingstation. Zo is de gameconsole op verschillende manieren te gebruiken.

Het is een verfrissend idee rond gaming, maar het is de vraag of gamers de compromissen van het systeem willen accepteren. Veel details zijn er nog niet gegeven, maar gezien de draagbaarheid zal hij vermoedelijk niet zo krachtig zijn als de PlayStation 4 of Xbox One. Tegelijkertijd is hij niet zo mobiel als een smartphone, waarmee nu onderweg volop gegamed kan worden.

Nintendo heeft er nood aan dat de Switch een hit gaat worden. Zoals onderstaande grafieken weergeven zijn de recente consoles (de 3DS en Wii U) niet zo goed verkocht als de voorgangers. Als de nieuwe console flopt, is het mogelijk de laatste van het bedrijf.

Infographic: Can 'Switch' Replicate Nintendo's Past Success? | Statista
Infographic: Can Nintendo Save Its Hardware Business? | Statista

(WK)

In de video die het bedrijf publiceerde liet Nintendo de Switch zien, een kleine tablet met controllers en een dockingstation. Zo is de gameconsole op verschillende manieren te gebruiken.Het is een verfrissend idee rond gaming, maar het is de vraag of gamers de compromissen van het systeem willen accepteren. Veel details zijn er nog niet gegeven, maar gezien de draagbaarheid zal hij vermoedelijk niet zo krachtig zijn als de PlayStation 4 of Xbox One. Tegelijkertijd is hij niet zo mobiel als een smartphone, waarmee nu onderweg volop gegamed kan worden. Nintendo heeft er nood aan dat de Switch een hit gaat worden. Zoals onderstaande grafieken weergeven zijn de recente consoles (de 3DS en Wii U) niet zo goed verkocht als de voorgangers. Als de nieuwe console flopt, is het mogelijk de laatste van het bedrijf.(WK)