Parler profileert zich als een sociaal netwerk dat inzet op vrije meningsuiting en bescherming van gebruikersrechten. De dienst won vooral aan populariteit onder mensen met extreemrechts gedachtegoed in de Verenigde Staten, toen Facebook en Twitter strenger begonnen te modereren. 'De voorgestelde overname zal Parler een toekomstige rol garanderen bij het creëren van een niet te cancelen ecosysteem waar alle stemmen welkom zijn', laat het platform weten.

'In een wereld waarin conservatieve meningen als controversieel worden beschouwd, moeten we ervoor zorgen dat we het recht hebben om onszelf uit te drukken', zegt Kanye West in een verklaring. De rapper kreeg recent te maken met beperkingen van grote sociale netwerken voor het schenden van hun beleid. Zo verwijderden Twitter en Instagram vorige week nog posts die als antisemitisch werden beschouwd.

Ook Parler zelf kreeg overigens al te maken met tegenkanting van techbedrijven. Zowel Google als Apple haalde het platform in januari 2021 tijdelijk uit zijn appwinkel voor beleidsschendingen na de bestorming van het Capitool in de VS.

De CEO van Parlement Technlogies, George Farmer, noemt Kanye West een voorvechter 'in de strijd voor vrije meningsuiting' en heeft het over een 'grensverleggende' deal. 'Parlement zal vereerd zijn hem te helpen om zijn doelen te bereiken', luidt het. Details over de transactie, die nog dit jaar rond moet raken, zijn niet bekendgemaakt.

Parler profileert zich als een sociaal netwerk dat inzet op vrije meningsuiting en bescherming van gebruikersrechten. De dienst won vooral aan populariteit onder mensen met extreemrechts gedachtegoed in de Verenigde Staten, toen Facebook en Twitter strenger begonnen te modereren. 'De voorgestelde overname zal Parler een toekomstige rol garanderen bij het creëren van een niet te cancelen ecosysteem waar alle stemmen welkom zijn', laat het platform weten.'In een wereld waarin conservatieve meningen als controversieel worden beschouwd, moeten we ervoor zorgen dat we het recht hebben om onszelf uit te drukken', zegt Kanye West in een verklaring. De rapper kreeg recent te maken met beperkingen van grote sociale netwerken voor het schenden van hun beleid. Zo verwijderden Twitter en Instagram vorige week nog posts die als antisemitisch werden beschouwd.Ook Parler zelf kreeg overigens al te maken met tegenkanting van techbedrijven. Zowel Google als Apple haalde het platform in januari 2021 tijdelijk uit zijn appwinkel voor beleidsschendingen na de bestorming van het Capitool in de VS.De CEO van Parlement Technlogies, George Farmer, noemt Kanye West een voorvechter 'in de strijd voor vrije meningsuiting' en heeft het over een 'grensverleggende' deal. 'Parlement zal vereerd zijn hem te helpen om zijn doelen te bereiken', luidt het. Details over de transactie, die nog dit jaar rond moet raken, zijn niet bekendgemaakt.