Wie dat wil, kan via de beveiligingsinstellingen van Facebook een contactpersoon aanstellen die zijn of haar account na overlijden kan beheren. Die persoon kan dan bijvoorbeeld een bericht op de tijdlijn plaatsen, nieuwe vriendschapsverzoeken accepteren of de profielfoto bijwerken.

Privéberichten blijven verborgen, maar optioneel kan ook toestemming gegeven worden om een kopie van alles wat de overleden gebruiker op zijn of haar profiel heeft gedeeld, te downloaden.

De herdenkingscontactpersoon kan pas in actie schieten als de account een herdenkingsstatus heeft gekregen. Daarvoor moet Facebook via een formulier door vrienden of familie op de hoogte gebracht worden van het overlijden. De profielpagina wordt dan een herdenkingspagina.

Je kan er als Facebookgebruiker ook voor kiezen je account volledig te laten verwijderenna je overlijden. Ook dat doe je via de beveiligingsinstellingen.

(Belga/MI)

Wie dat wil, kan via de beveiligingsinstellingen van Facebook een contactpersoon aanstellen die zijn of haar account na overlijden kan beheren. Die persoon kan dan bijvoorbeeld een bericht op de tijdlijn plaatsen, nieuwe vriendschapsverzoeken accepteren of de profielfoto bijwerken. Privéberichten blijven verborgen, maar optioneel kan ook toestemming gegeven worden om een kopie van alles wat de overleden gebruiker op zijn of haar profiel heeft gedeeld, te downloaden. De herdenkingscontactpersoon kan pas in actie schieten als de account een herdenkingsstatus heeft gekregen. Daarvoor moet Facebook via een formulier door vrienden of familie op de hoogte gebracht worden van het overlijden. De profielpagina wordt dan een herdenkingspagina. Je kan er als Facebookgebruiker ook voor kiezen je account volledig te laten verwijderenna je overlijden. Ook dat doe je via de beveiligingsinstellingen.(Belga/MI)