Kies een erfgenaam voor uw Facebookprofiel met nieuwe Europese functie Legacy Contact

© MindTheProduct

Facebook heeft de dienst Legacy Contact in Europa gelanceerd, nadat hij eerder al in de VS werd geactiveerd. Dat meldt de technologiewebsite The Next Web. Ook in ons land kan een gebruiker voortaan een contactpersoon aanduiden die zijn of haar herdenkingsprofiel mag beheren na zijn of haar dood.

Wie dat wil, kan via de beveiligingsinstellingen van Facebook een contactpersoon aanstellen die zijn of haar account na overlijden kan beheren. Die persoon kan dan bijvoorbeeld een bericht op de tijdlijn plaatsen, nieuwe vriendschapsverzoeken accepteren of de profielfoto bijwerken.

Privéberichten blijven verborgen, maar optioneel kan ook toestemming gegeven worden om een kopie van alles wat de overleden gebruiker op zijn of haar profiel heeft gedeeld, te downloaden.

De herdenkingscontactpersoon kan pas in actie schieten als de account een herdenkingsstatus heeft gekregen. Daarvoor moet Facebook via een formulier door vrienden of familie op de hoogte gebracht worden van het overlijden. De profielpagina wordt dan een herdenkingspagina.

Je kan er als Facebookgebruiker ook voor kiezen je account volledig te laten verwijderenna je overlijden. Ook dat doe je via de beveiligingsinstellingen.

(Belga/MI)

Partner Content