Het stadsbestuur stapt naar de rechter omdat pogingen sinds half augustus om contact te leggen met Niantic geen resultaat hebben opgeleverd. Er is geen enkele respons gekomen op oproepen dus rest de gemeente niets anders dan de gang naar de rechtbank te maken, aldus de woordvoerder van schepen Boudewijn Revis van Binnenstad, Stadsontwikkeling Kerngebieden en Buitenruimte.

Bewoners en ondernemers hebben geklaagd over de overlast die de jagers veroorzaken.

De stad Den Haag is niet gekant tegen het spel, maar wil niet dat mensen rondlopen in het beschermde natuurgebied. "Mensen hebben natuurlijk een eigen verantwoordelijkheid maar we hopen ook te voorkomen dat mensen worden verleid door het natuurgebied te lopen", aldus de woordvoerder.

De stad Den Haag wil dat er tussen 23.00 en 07.00 uur geen virtuele Pokémonfiguren meer te vangen zijn op en rond het Deltaplein in Kijkduin. In het Natura 2000-gebied mogen helemaal geen virtuele figuren meer opduiken.

Het kort geding dient op 11 oktober.

Ook al een verbod in Lillo

Een paar dagen geleden legde Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) nog een nachtelijk Pokémon-verbod op in Lillo. Tot het einde van het jaar mag het spel daar niet meer gespeeld worden tussen 22 uur 's avonds en 7 uur 's ochtends. Dat moet de amper 35 bewoners van het dorpje de nodige nachtrust bezorgen.

Lillo wordt al enkele maanden overspoeld door enthousiaste Pokémonjagers omdat er erg zeldzame exemplaren van de virtuele wezentjes te vinden zijn. Vooral 's avonds en 's nachts veroorzaakt dat heel wat overlast, onder meer omdat vele spelers alcohol meebrengen. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) nam al maatregelen zoals extra afvalophalingen en meer politiepatrouilles, maar een echte oplossing werd vooral bij het bedrijf achter Pokémon Go - Niantic - gezocht.

Politiereglement

"We hebben het bedrijf aangeschreven en zij hebben toegezegd de Pokémons uit Lillo te verwijderen, maar dat is uiteindelijk niet gebeurd", aldus De Wever maandag. "Een avondklok vinden we uitdrukkelijk geen goed idee, daarom kiezen we nu voor een tijdelijk politiereglement tot het einde van het jaar. De politie kan op die manier overlast beteugelen."

(Belga/WK)

Het stadsbestuur stapt naar de rechter omdat pogingen sinds half augustus om contact te leggen met Niantic geen resultaat hebben opgeleverd. Er is geen enkele respons gekomen op oproepen dus rest de gemeente niets anders dan de gang naar de rechtbank te maken, aldus de woordvoerder van schepen Boudewijn Revis van Binnenstad, Stadsontwikkeling Kerngebieden en Buitenruimte. Bewoners en ondernemers hebben geklaagd over de overlast die de jagers veroorzaken. De stad Den Haag is niet gekant tegen het spel, maar wil niet dat mensen rondlopen in het beschermde natuurgebied. "Mensen hebben natuurlijk een eigen verantwoordelijkheid maar we hopen ook te voorkomen dat mensen worden verleid door het natuurgebied te lopen", aldus de woordvoerder. De stad Den Haag wil dat er tussen 23.00 en 07.00 uur geen virtuele Pokémonfiguren meer te vangen zijn op en rond het Deltaplein in Kijkduin. In het Natura 2000-gebied mogen helemaal geen virtuele figuren meer opduiken. Het kort geding dient op 11 oktober.Ook al een verbod in LilloEen paar dagen geleden legde Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) nog een nachtelijk Pokémon-verbod op in Lillo. Tot het einde van het jaar mag het spel daar niet meer gespeeld worden tussen 22 uur 's avonds en 7 uur 's ochtends. Dat moet de amper 35 bewoners van het dorpje de nodige nachtrust bezorgen.Lillo wordt al enkele maanden overspoeld door enthousiaste Pokémonjagers omdat er erg zeldzame exemplaren van de virtuele wezentjes te vinden zijn. Vooral 's avonds en 's nachts veroorzaakt dat heel wat overlast, onder meer omdat vele spelers alcohol meebrengen. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) nam al maatregelen zoals extra afvalophalingen en meer politiepatrouilles, maar een echte oplossing werd vooral bij het bedrijf achter Pokémon Go - Niantic - gezocht.Politiereglement"We hebben het bedrijf aangeschreven en zij hebben toegezegd de Pokémons uit Lillo te verwijderen, maar dat is uiteindelijk niet gebeurd", aldus De Wever maandag. "Een avondklok vinden we uitdrukkelijk geen goed idee, daarom kiezen we nu voor een tijdelijk politiereglement tot het einde van het jaar. De politie kan op die manier overlast beteugelen."(Belga/WK)