De komst van 5G zorgt voor hogere verbindingssnelheden, maar vooral ook voor veel bredere toepassingen. ''Waar 4G mensen verbindt zal 5G de hele samenleving gaan verbinden. Het is daarom heel belangrijk dat we samen met klanten en technologiepartners onderzoeken hoe 5G bedrijfsprocessen kan optimaliseren en de klantervaring kan verbeteren", zegt manager Jacob Groote van KPN.

In Amsterdam Zuidoost wordt rondom de Arena tijdens evenementen getest met extreem drukke gebieden. Ook wordt gekeken naar kunstmatige intelligentie en virtual reality. In Rotterdam worden toepassingen voor transport en logistiek onderzocht, in Drenthe oplossingen voor landbouw met drones en in Noord-Brabant verkeersinnovaties met verbonden auto's. KPN is al langer betrokken bij proeven in de omgeving van Groningen op uiteenlopende terreinen.

Ook in ons land zijn de mobiele operatoren vandaag de komst van 5G aan het voorbereiden. Zo kondigde Proximus in 2016 al aan dat het de technologie test, samen met Huawei. Sinds begin dit jaar heeft netwerkspecialist Ericsson zelfs een actief 5G-netwerk op de Hasseltse Corda Campus waar bedrijven de technologie kunnen testen.

De komst van 5G zorgt voor hogere verbindingssnelheden, maar vooral ook voor veel bredere toepassingen. ''Waar 4G mensen verbindt zal 5G de hele samenleving gaan verbinden. Het is daarom heel belangrijk dat we samen met klanten en technologiepartners onderzoeken hoe 5G bedrijfsprocessen kan optimaliseren en de klantervaring kan verbeteren", zegt manager Jacob Groote van KPN.In Amsterdam Zuidoost wordt rondom de Arena tijdens evenementen getest met extreem drukke gebieden. Ook wordt gekeken naar kunstmatige intelligentie en virtual reality. In Rotterdam worden toepassingen voor transport en logistiek onderzocht, in Drenthe oplossingen voor landbouw met drones en in Noord-Brabant verkeersinnovaties met verbonden auto's. KPN is al langer betrokken bij proeven in de omgeving van Groningen op uiteenlopende terreinen.Ook in ons land zijn de mobiele operatoren vandaag de komst van 5G aan het voorbereiden. Zo kondigde Proximus in 2016 al aan dat het de technologie test, samen met Huawei. Sinds begin dit jaar heeft netwerkspecialist Ericsson zelfs een actief 5G-netwerk op de Hasseltse Corda Campus waar bedrijven de technologie kunnen testen.