Tijdens de laatste twee weken van januari konden oude gsm's worden achtergelaten in meer dan 370 inzamelboxen. "Met deze actie wil kwb de mensen bewust maken van het probleem", aldus Wim Verlinde, algemeen voorzitter van kwb, in het persbericht. "Technologisch is het perfect mogelijk om bijna alle aanwezige grondstoffen uit een gsm te recupereren, alleen geraken ongebruikte gsm's en andere kleine elektrische en elektronische apparaten niet waar ze horen."

Volgens kwb heeft een Belgisch gezin gemiddeld twee tot vier oude gsm-toestellen ongebruikt in de lade liggen. Met de inzamelactie wil kwb mensen ertoe aanzetten om in de toekomst sneller hun oude apparaten in het containerpark, de Kringloopwinkel of de elektrohandel in te leveren.

Kwb werkt samen met Recupel voor de inzameling en verwerking van de afgedankte apparaten. "Recupel staat garant voor een veilige en milieuvriendelijke ontmanteling van alle toestellen binnen België. We zijn dankbaar dat kwb deze gsm-actie opnieuw heeft ondernomen en het belang onderstreept van het correct afdanken van oud elektro", aldus Peter Sabbe, algemeen directeur van Recupel.

(Belga/WK)

Tijdens de laatste twee weken van januari konden oude gsm's worden achtergelaten in meer dan 370 inzamelboxen. "Met deze actie wil kwb de mensen bewust maken van het probleem", aldus Wim Verlinde, algemeen voorzitter van kwb, in het persbericht. "Technologisch is het perfect mogelijk om bijna alle aanwezige grondstoffen uit een gsm te recupereren, alleen geraken ongebruikte gsm's en andere kleine elektrische en elektronische apparaten niet waar ze horen." Volgens kwb heeft een Belgisch gezin gemiddeld twee tot vier oude gsm-toestellen ongebruikt in de lade liggen. Met de inzamelactie wil kwb mensen ertoe aanzetten om in de toekomst sneller hun oude apparaten in het containerpark, de Kringloopwinkel of de elektrohandel in te leveren. Kwb werkt samen met Recupel voor de inzameling en verwerking van de afgedankte apparaten. "Recupel staat garant voor een veilige en milieuvriendelijke ontmanteling van alle toestellen binnen België. We zijn dankbaar dat kwb deze gsm-actie opnieuw heeft ondernomen en het belang onderstreept van het correct afdanken van oud elektro", aldus Peter Sabbe, algemeen directeur van Recupel.(Belga/WK)