De boete kan worden opgelegd als blijkt dat Facebook de strikte Europese privacyregels heeft geschonden die eerder dit jaar in werking zijn getreden. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal.

Het gaat dan vooral om de vraag of Facebook voldoende heeft geïnvesteerd in veiligheid om de hack te voorkomen. De Ierse privacywaakhond Data Protection Commission (DPC) is door het bedrijf ingelicht en doet nu onderzoek. Het Europese hoofdkantoor van Facebook is in Ierland gevestigd.

Facebook kwam vrijdag met het nieuws dat er een lek was gevonden in zijn sociale netwerk en onderzoekt nu of de hackers de data van gebruikers daadwerkelijk hebben buitgemaakt. Ook weet het bedrijf nog niet waar de hackers vandaan kwamen.

Het was voor de sociaalnetwerksite het tweede schandaal in een week want eerder raakte ook bekend dat het bedrijf gegevens over je verzamelt die het via vrienden verzamelt of die je enkel gebruikt voor veiligheidsdoeleinden.

De boete kan worden opgelegd als blijkt dat Facebook de strikte Europese privacyregels heeft geschonden die eerder dit jaar in werking zijn getreden. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal.Het gaat dan vooral om de vraag of Facebook voldoende heeft geïnvesteerd in veiligheid om de hack te voorkomen. De Ierse privacywaakhond Data Protection Commission (DPC) is door het bedrijf ingelicht en doet nu onderzoek. Het Europese hoofdkantoor van Facebook is in Ierland gevestigd.Facebook kwam vrijdag met het nieuws dat er een lek was gevonden in zijn sociale netwerk en onderzoekt nu of de hackers de data van gebruikers daadwerkelijk hebben buitgemaakt. Ook weet het bedrijf nog niet waar de hackers vandaan kwamen.Het was voor de sociaalnetwerksite het tweede schandaal in een week want eerder raakte ook bekend dat het bedrijf gegevens over je verzamelt die het via vrienden verzamelt of die je enkel gebruikt voor veiligheidsdoeleinden.