Lenovo betaalt bij benadering 2,1 miljard dollar (1,65 miljard euro) waarvan 1,8 miljard dollar cash en 280 miljoen dollar in Lenovo-aandelen. De deal dateert al van eind januari, maar werd pas afgelopen zomer goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten in de VS, Europa en China.

Met de overname krijgt Lenovo een stevige voet aan wal in de low-end servermarkt, een segment met een wereldwijde waarde van 42,1 miljard dollar. Tien jaar geleden nam de Chinese computerfabrikant ook al de pc-afdeling van IBM over. Daarvoor legde het toen 1,25 miljard dollar op tafel.

De vraag is wel of Lenovo meer kan aanvangen met de X86-servers dan IBM zelf. De concurrentie laat het alvast niet na om daar op te wijzen. Zo beweerde Michael Dell pas nog op een Dell partnerconferentie in Brussel dat sinds de overname bekend is er "honderden bedrijven" van IBM/Lenovo naar Dell zijn overgestapt omdat ze liever niet in zee gaan met een Chinese technologiespeler.

Lenovo betaalt bij benadering 2,1 miljard dollar (1,65 miljard euro) waarvan 1,8 miljard dollar cash en 280 miljoen dollar in Lenovo-aandelen. De deal dateert al van eind januari, maar werd pas afgelopen zomer goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten in de VS, Europa en China.Met de overname krijgt Lenovo een stevige voet aan wal in de low-end servermarkt, een segment met een wereldwijde waarde van 42,1 miljard dollar. Tien jaar geleden nam de Chinese computerfabrikant ook al de pc-afdeling van IBM over. Daarvoor legde het toen 1,25 miljard dollar op tafel.De vraag is wel of Lenovo meer kan aanvangen met de X86-servers dan IBM zelf. De concurrentie laat het alvast niet na om daar op te wijzen. Zo beweerde Michael Dell pas nog op een Dell partnerconferentie in Brussel dat sinds de overname bekend is er "honderden bedrijven" van IBM/Lenovo naar Dell zijn overgestapt omdat ze liever niet in zee gaan met een Chinese technologiespeler.