Het kantoor komt onder leiding van Hugo Karelse die voordien onder meer bij Oracle werkte. Het bedrijf kondigt overigens ook een partnership aan met Anchormen dat onder meer consultancydiensten aanbiedt en opleidingen rond MapR.

MapR biedt een enterprise-grade big data analyseplatform aan dat draait op de open source software Apache Hadoop en dat bedoeld is voor kritieke omgevingen en real-time productie. Het gaat om een makkelijk te integreren oplossing die bedrijven toelaat om hun klassieke Java-toepassingen te gebruiken en te profiteren van een systeem met gedistribueerde bestanden. Het platform laat een uitgebreide keuzevrijheid toe en biedt een waaier aan mogelijkheden. Forrester ziet MapR in zijn jongste studie rond Big Data Hadoop Solutions (Q1/2014) als een 'leader' naast Cloudera, IBM, AWS, Teradata en Hortonworks.

Het kantoor komt onder leiding van Hugo Karelse die voordien onder meer bij Oracle werkte. Het bedrijf kondigt overigens ook een partnership aan met Anchormen dat onder meer consultancydiensten aanbiedt en opleidingen rond MapR.MapR biedt een enterprise-grade big data analyseplatform aan dat draait op de open source software Apache Hadoop en dat bedoeld is voor kritieke omgevingen en real-time productie. Het gaat om een makkelijk te integreren oplossing die bedrijven toelaat om hun klassieke Java-toepassingen te gebruiken en te profiteren van een systeem met gedistribueerde bestanden. Het platform laat een uitgebreide keuzevrijheid toe en biedt een waaier aan mogelijkheden. Forrester ziet MapR in zijn jongste studie rond Big Data Hadoop Solutions (Q1/2014) als een 'leader' naast Cloudera, IBM, AWS, Teradata en Hortonworks.