MapR landt in de Benelux

. © .
Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

MapR heeft een filiaal in Nederland geopend van waaruit de klanten in de Benelux bediend worden. Dat zijn onder meer LexisNexis BIS (onderdeel van de groep Reed Elsevier), Louwman Group en Mitsubishi Motor Sales.

Het kantoor komt onder leiding van Hugo Karelse die voordien onder meer bij Oracle werkte. Het bedrijf kondigt overigens ook een partnership aan met Anchormen dat onder meer consultancydiensten aanbiedt en opleidingen rond MapR.

MapR biedt een enterprise-grade big data analyseplatform aan dat draait op de open source software Apache Hadoop en dat bedoeld is voor kritieke omgevingen en real-time productie. Het gaat om een makkelijk te integreren oplossing die bedrijven toelaat om hun klassieke Java-toepassingen te gebruiken en te profiteren van een systeem met gedistribueerde bestanden. Het platform laat een uitgebreide keuzevrijheid toe en biedt een waaier aan mogelijkheden. Forrester ziet MapR in zijn jongste studie rond Big Data Hadoop Solutions (Q1/2014) als een ‘leader’ naast Cloudera, IBM, AWS, Teradata en Hortonworks.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content