Dat heeft Zuckerberg woensdag gezegd in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, waar hij aan een tweede hoorzitting in evenveel dagen onderworpen wordt.

Dinsdag werd Mark Zuckerberg vijf uur lang ondervraagd door de Senaatscommissies Handel en Justitie. De 33-jarige oprichter en topman van Facebook excuseerde zich uitvoerig voor het privacyschandaal waarvoor de sociaalnetwerksite door het stof moet en zei dat Facebook tienduizenden apps zou screenen.

Woensdag getuigt Zuckerberg in het Huis van Afgevaardigden.

Gevraagd of ook zijn eigen data naar Cambridge Analytica gelekt zijn, antwoordde hij bevestigend. Dat bedrijf heeft op onrechtmatige wijze de gegevens van tientallen miljoenen Facebook-gebruikers verworven, die daarna gebruikt werden voor onder meer de verkiezingscampagne van de latere Amerikaanse president Donald Trump.

Ook de Brexit-campagne in Groot-Brittannië zou geïmpacteerd zijn door het grootschalige gebruik van persoonlijke data voor advertentiedoeleinden.

In het Congres zei Zuckerberg woensdag ook dat hij niet per se afkerig staat tegenover een strengere regulering van het internet, maar dat er voor moet worden opgelet dat kleine spelers niet geschaad worden door striktere regels. Ook dinsdag waarschuwde hij al voor overregulering.

Waarnemend CEO Cambridge Analytica zet stap opzij

Bij de Britse dataverwerker Cambridge Analytica, die aan de oorsprong ligt van het privacyschandaal waarin Facebook terechtgekomen is, zet waarnemend CEO Alexander Tayler een stap opzij. Dat meldt het bedrijf woensdag in een korte mededeling. Tayler was nog maar sinds 20 maart de topman van Cambridge Analytica, nadat de raad van bestuur toenmalig CEO Alexander Nix had geschorst omdat er beelden van hem waren opgedoken waarin hij praatte over de controversiële methoden waarmee het bedrijf politieke campagnes mogelijk maakte.

Tayler neemt zijn oude functie weer op en gaat 'zich focussen op de verschillende technische onderzoeken' die Cambridge Analytica moet uitvoeren. Wie nu aan het hoofd van het bedrijf komt te staan, wordt niet meegedeeld. Het nieuws over de stap opzij van Tayler komt er op de tweede dag dat Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook, in het Amerikaanse Congres ondervraagd wordt over het schandaal en over het privacybeleid van de populaire socialenetwerksite.

Dat heeft Zuckerberg woensdag gezegd in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, waar hij aan een tweede hoorzitting in evenveel dagen onderworpen wordt.Dinsdag werd Mark Zuckerberg vijf uur lang ondervraagd door de Senaatscommissies Handel en Justitie. De 33-jarige oprichter en topman van Facebook excuseerde zich uitvoerig voor het privacyschandaal waarvoor de sociaalnetwerksite door het stof moet en zei dat Facebook tienduizenden apps zou screenen. Woensdag getuigt Zuckerberg in het Huis van Afgevaardigden. Gevraagd of ook zijn eigen data naar Cambridge Analytica gelekt zijn, antwoordde hij bevestigend. Dat bedrijf heeft op onrechtmatige wijze de gegevens van tientallen miljoenen Facebook-gebruikers verworven, die daarna gebruikt werden voor onder meer de verkiezingscampagne van de latere Amerikaanse president Donald Trump. Ook de Brexit-campagne in Groot-Brittannië zou geïmpacteerd zijn door het grootschalige gebruik van persoonlijke data voor advertentiedoeleinden. In het Congres zei Zuckerberg woensdag ook dat hij niet per se afkerig staat tegenover een strengere regulering van het internet, maar dat er voor moet worden opgelet dat kleine spelers niet geschaad worden door striktere regels. Ook dinsdag waarschuwde hij al voor overregulering. Bij de Britse dataverwerker Cambridge Analytica, die aan de oorsprong ligt van het privacyschandaal waarin Facebook terechtgekomen is, zet waarnemend CEO Alexander Tayler een stap opzij. Dat meldt het bedrijf woensdag in een korte mededeling. Tayler was nog maar sinds 20 maart de topman van Cambridge Analytica, nadat de raad van bestuur toenmalig CEO Alexander Nix had geschorst omdat er beelden van hem waren opgedoken waarin hij praatte over de controversiële methoden waarmee het bedrijf politieke campagnes mogelijk maakte.Tayler neemt zijn oude functie weer op en gaat 'zich focussen op de verschillende technische onderzoeken' die Cambridge Analytica moet uitvoeren. Wie nu aan het hoofd van het bedrijf komt te staan, wordt niet meegedeeld. Het nieuws over de stap opzij van Tayler komt er op de tweede dag dat Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook, in het Amerikaanse Congres ondervraagd wordt over het schandaal en over het privacybeleid van de populaire socialenetwerksite.