Waar in eerste instantie het plan van Microsoft om Windows 10 gratis aan te bieden met applaus onthaald werd, is die goodwill inmiddels grotendeels verdwenen. Het bedrijf pusht de laatste versie van Windows 10 steeds heviger, wat op veel commentaar komt te staan. Wie niet wil overschakelen moet namelijk steeds beter zijn best doen om dit te voorkomen.

Veel mensen trokken al naar Twitter of andere sociale media om hun ongenoegen te uitten en programma's die een update blokkeren werden positief opgepikt.

Nu lijkt er vanzelf een einde aan 'probleem' te komen. Microsoft stopt namelijk eind juli met de gratis versie van Windows 10. Tot 29 juli kunnen gebruikers van Windows 7 en 8 zonder kosten upgraden. Nadien moet je 119 dollar betalen voor de software.

De tactiek van Microsoft om Windows 10 (zeer) actief te pushen heeft tot nu toe voor gemixte resultaten gezorgd. Volgens de gegevens van StatCounter is Windows 10 qua gebruikersaantal al voorbij Windows 8, maar loopt het nog steeds achter op Windows 7. Het is dan ook twijfelachtig dat deze groep gebruikers voor eind juli overschakelen naar het nieuwe systeem.

Infographic: Majority of Windows Users Has Yet to Upgrade | Statista
Waar in eerste instantie het plan van Microsoft om Windows 10 gratis aan te bieden met applaus onthaald werd, is die goodwill inmiddels grotendeels verdwenen. Het bedrijf pusht de laatste versie van Windows 10 steeds heviger, wat op veel commentaar komt te staan. Wie niet wil overschakelen moet namelijk steeds beter zijn best doen om dit te voorkomen.Veel mensen trokken al naar Twitter of andere sociale media om hun ongenoegen te uitten en programma's die een update blokkeren werden positief opgepikt.Nu lijkt er vanzelf een einde aan 'probleem' te komen. Microsoft stopt namelijk eind juli met de gratis versie van Windows 10. Tot 29 juli kunnen gebruikers van Windows 7 en 8 zonder kosten upgraden. Nadien moet je 119 dollar betalen voor de software. De tactiek van Microsoft om Windows 10 (zeer) actief te pushen heeft tot nu toe voor gemixte resultaten gezorgd. Volgens de gegevens van StatCounter is Windows 10 qua gebruikersaantal al voorbij Windows 8, maar loopt het nog steeds achter op Windows 7. Het is dan ook twijfelachtig dat deze groep gebruikers voor eind juli overschakelen naar het nieuwe systeem.