Het heeft meer emotionele waarde dan nieuwswaarde, maar de afgelopen week werd duidelijk dat Microsoft de merknaam 'Nokia' laat vallen voor zijn smartphones. Onder meer op een werknemersevenement van Base twee weken geleden was de Finse merknaam al verdwenen.

Toch zal het merk niet helemaal verdwijnen. Gewone gsm's (de zogenaamde dumb phones) blijven wel verschijnen onder de merknaam Nokia, laat het bedrijf weten. het gaat om toestellen zonder internettoegang. Opvallend genoeg het soort toestellen waar Nokia zijn oerdegelijke reputatie van begin jaren 2000 mee opbouwde. Ook bestaande smartphones onder de merknaam Nokia Lumia blijven die naam behouden.

Microsoft kocht de mobiele tak van Nokia in september 2013. Dat omvat onder meer een licentie op de patenten (gedurende tien jaar), op de Here-navigatie (gedurende vier jaar) en op de merknaam. "Nokia' als merk blijft dus eigendom van de Finnen, maar mag voorlopig nog worden gebruikt door Microsoft.

Ook in de Netwerksector blijft Nokia overeind. Nokia Solutions, het voormalige Nokia Siemens Networks, werd niet verkocht aan de Amerikanen en bouwt en ontwikkelt nog steeds telecomnetwerken.

Het heeft meer emotionele waarde dan nieuwswaarde, maar de afgelopen week werd duidelijk dat Microsoft de merknaam 'Nokia' laat vallen voor zijn smartphones. Onder meer op een werknemersevenement van Base twee weken geleden was de Finse merknaam al verdwenen.Toch zal het merk niet helemaal verdwijnen. Gewone gsm's (de zogenaamde dumb phones) blijven wel verschijnen onder de merknaam Nokia, laat het bedrijf weten. het gaat om toestellen zonder internettoegang. Opvallend genoeg het soort toestellen waar Nokia zijn oerdegelijke reputatie van begin jaren 2000 mee opbouwde. Ook bestaande smartphones onder de merknaam Nokia Lumia blijven die naam behouden.Microsoft kocht de mobiele tak van Nokia in september 2013. Dat omvat onder meer een licentie op de patenten (gedurende tien jaar), op de Here-navigatie (gedurende vier jaar) en op de merknaam. "Nokia' als merk blijft dus eigendom van de Finnen, maar mag voorlopig nog worden gebruikt door Microsoft.Ook in de Netwerksector blijft Nokia overeind. Nokia Solutions, het voormalige Nokia Siemens Networks, werd niet verkocht aan de Amerikanen en bouwt en ontwikkelt nog steeds telecomnetwerken.