Net zoals bij zijn Japanse concurrent, komen er twee versies van de Xbox-console op de markt: een premiummodel aan 499,99 euro (de Xbox Series X) en een goedkoper model aan 299,99 euro (de Xbox Series S). Sony komt donderdag met een nieuwe versie van de PlayStation, de PS5, op de proppen.

De vorige versies van de consoles, de Xbox One en de PlayStation 4, kwamen in 2013 op de markt. De PlayStation won de concurrentieslag, met dubbel zoveel verkochte exemplaren als de Xbox. Microsoft hoopt deze keer beter te doen, maar de verwachtingen onder Xbox-fans zijn laag omdat Microsoft de lancering van de grootste titel, Halo Infinite, heeft uitgesteld tot volgend jaar.

Net zoals bij zijn Japanse concurrent, komen er twee versies van de Xbox-console op de markt: een premiummodel aan 499,99 euro (de Xbox Series X) en een goedkoper model aan 299,99 euro (de Xbox Series S). Sony komt donderdag met een nieuwe versie van de PlayStation, de PS5, op de proppen.De vorige versies van de consoles, de Xbox One en de PlayStation 4, kwamen in 2013 op de markt. De PlayStation won de concurrentieslag, met dubbel zoveel verkochte exemplaren als de Xbox. Microsoft hoopt deze keer beter te doen, maar de verwachtingen onder Xbox-fans zijn laag omdat Microsoft de lancering van de grootste titel, Halo Infinite, heeft uitgesteld tot volgend jaar.