Microsoft wil dat deze gebruikers overstappen naar Windows 8.1 of liever nog naar Windows 10. Doorwerken met Windows 8 betekent een verhoogd risico op beveiligingslekken, aangezien er geen patches meer worden verspreid voor dit besturingssysteem.

Het einde van de ondersteuning van de originele versie van Windows 8 was al meer dan twee jaar geleden aangekondigd. Net als met de Service Packs van eerdere Windows-generaties, kregen gebruikers twee jaar de tijd om te migreren naar een meer recente versie. De 8.1-versie kan sinds 2013 gratis worden geïnstalleerd voor gebruikers van Windows 8.

Trouwe gebruikers

Ondanks het feit dat de originele versie van Windows 8 door velen wordt gekarakteriseerd als een grote misser, heeft nog altijd bijna 3 procent van de computergebruikers de gewraakte Windows 8-versie, volgens de statistieken van Netmarketshare.

Microsoft probeerde met de versie 8.1 aan een aantal bezwaren van Windows 8 tegemoet te komen maar ook die versie werd door velen verguisd. Afgelopen maand bedroeg het marktaandeel 10,3 procent, nog altijd 0,6 procentpunt minder dan Windows XP, dat al bijna twee jaar niet meer wordt ondersteund door Microsoft. Favoriet blijft nog altijd Windows 7 met een marktaandeel van ruim 55 procent. Windows 10 staat nu op een marktaandeel van krap 10 procent.

Sinds gisteren worden Internet Explorer 8, 9 en 10 ook niet meer ondersteunt. Geschat wordt dat 340 miljoen mensen nog van een oude versie gebruik maken.

Bron: Automatiseringgids

Microsoft wil dat deze gebruikers overstappen naar Windows 8.1 of liever nog naar Windows 10. Doorwerken met Windows 8 betekent een verhoogd risico op beveiligingslekken, aangezien er geen patches meer worden verspreid voor dit besturingssysteem.Het einde van de ondersteuning van de originele versie van Windows 8 was al meer dan twee jaar geleden aangekondigd. Net als met de Service Packs van eerdere Windows-generaties, kregen gebruikers twee jaar de tijd om te migreren naar een meer recente versie. De 8.1-versie kan sinds 2013 gratis worden geïnstalleerd voor gebruikers van Windows 8.Trouwe gebruikersOndanks het feit dat de originele versie van Windows 8 door velen wordt gekarakteriseerd als een grote misser, heeft nog altijd bijna 3 procent van de computergebruikers de gewraakte Windows 8-versie, volgens de statistieken van Netmarketshare. Microsoft probeerde met de versie 8.1 aan een aantal bezwaren van Windows 8 tegemoet te komen maar ook die versie werd door velen verguisd. Afgelopen maand bedroeg het marktaandeel 10,3 procent, nog altijd 0,6 procentpunt minder dan Windows XP, dat al bijna twee jaar niet meer wordt ondersteund door Microsoft. Favoriet blijft nog altijd Windows 7 met een marktaandeel van ruim 55 procent. Windows 10 staat nu op een marktaandeel van krap 10 procent. Sinds gisteren worden Internet Explorer 8, 9 en 10 ook niet meer ondersteunt. Geschat wordt dat 340 miljoen mensen nog van een oude versie gebruik maken.Bron: Automatiseringgids