Met 3G of 4G is onder meer de toegang tot WhatsApp, Facebook en Twitter vooralsnog geblokkeerd. 'We hebben inderdaad geen mobiel internet, maar we hebben ook een tekort aan medicijnen', had de Cubaanse minister van Buitenlandse Zaken, Bruno Rodriguez, geantwoord op een vraag hierover. 'En Cuba gaat het recht om zich te verdedigen, niet laten varen', voegde hij eraan toe.

Herstel van alle communicatiemiddelen

De minister beschuldigde de Verenigde Staten ervan dat ze op Twitter een campagne onder de hashtag #SOSCuba voerden om tot sociale onlusten op het eiland aan te zetten. Washington had dinsdag tot een spoedig herstel van alle communicatiemiddelen opgeroepen. 'De informatiewegen sluiten (...) biedt geen enkel antwoord op de noden en legitieme verzuchtingen van het Cubaanse volk', zei de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Ned Price.

Met 3G of 4G is onder meer de toegang tot WhatsApp, Facebook en Twitter vooralsnog geblokkeerd. 'We hebben inderdaad geen mobiel internet, maar we hebben ook een tekort aan medicijnen', had de Cubaanse minister van Buitenlandse Zaken, Bruno Rodriguez, geantwoord op een vraag hierover. 'En Cuba gaat het recht om zich te verdedigen, niet laten varen', voegde hij eraan toe.De minister beschuldigde de Verenigde Staten ervan dat ze op Twitter een campagne onder de hashtag #SOSCuba voerden om tot sociale onlusten op het eiland aan te zetten. Washington had dinsdag tot een spoedig herstel van alle communicatiemiddelen opgeroepen. 'De informatiewegen sluiten (...) biedt geen enkel antwoord op de noden en legitieme verzuchtingen van het Cubaanse volk', zei de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Ned Price.