Mobiel internet hersteld in Cuba, zonder toegang tot sociale netwerken

Demonstranten op straat in Havana, de hoofdstad van Cuba, 11 juli 2021.

Het mobiele internet is hersteld in Cuba, na drie dagen van onderbreking naar aanleiding van de betogingen van zondag, maar het is onmogelijk om toegang te krijgen tot de sociale netwerken en messaging-apps.

Met 3G of 4G is onder meer de toegang tot WhatsApp, Facebook en Twitter vooralsnog geblokkeerd. ‘We hebben inderdaad geen mobiel internet, maar we hebben ook een tekort aan medicijnen’, had de Cubaanse minister van Buitenlandse Zaken, Bruno Rodriguez, geantwoord op een vraag hierover. ‘En Cuba gaat het recht om zich te verdedigen, niet laten varen’, voegde hij eraan toe.

Herstel van alle communicatiemiddelen

De minister beschuldigde de Verenigde Staten ervan dat ze op Twitter een campagne onder de hashtag #SOSCuba voerden om tot sociale onlusten op het eiland aan te zetten. Washington had dinsdag tot een spoedig herstel van alle communicatiemiddelen opgeroepen. ‘De informatiewegen sluiten (…) biedt geen enkel antwoord op de noden en legitieme verzuchtingen van het Cubaanse volk’, zei de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Ned Price.

Partner Content