Een jaar geleden kondigde Fujitsu een forse afslanking in Europa aan, waaronder de volledige sluiting van haar computerfabriek in het Zuid-Duitse Augsburg tegen 2022. De fabriek, een oude Siemens-locatie, vervaardigt desktop-computers, laptops en opslagsystemen. Er zouden 2.100 jobs, waarvan 300 indirect, verdwijnen.

Nu schrijft IT-site Heise dat het Duitse computerbedrijf Kontron de moederborddivisie heeft overgenomen. Het bedrijf zal de productie van de moederborden voortzetten om ze te gebruiken voor de besturing van industriële robots en voor IoT-softwaretechnologie, klinkt het. Het hoofdkwartier van Kontron is vlakbij de oude Fujitsu-fabriek in Augsburg gelegen. Er is daar ook een vestiging van robotspecialist Kuka. Het is onbekend hoeveel jobs er na de overname behouden blijven.

Een jaar geleden kondigde Fujitsu een forse afslanking in Europa aan, waaronder de volledige sluiting van haar computerfabriek in het Zuid-Duitse Augsburg tegen 2022. De fabriek, een oude Siemens-locatie, vervaardigt desktop-computers, laptops en opslagsystemen. Er zouden 2.100 jobs, waarvan 300 indirect, verdwijnen.Nu schrijft IT-site Heise dat het Duitse computerbedrijf Kontron de moederborddivisie heeft overgenomen. Het bedrijf zal de productie van de moederborden voortzetten om ze te gebruiken voor de besturing van industriële robots en voor IoT-softwaretechnologie, klinkt het. Het hoofdkwartier van Kontron is vlakbij de oude Fujitsu-fabriek in Augsburg gelegen. Er is daar ook een vestiging van robotspecialist Kuka. Het is onbekend hoeveel jobs er na de overname behouden blijven.