Het geld komt onder meer van cryptobedrijf Binance, investeerders Brookfield, Fidelity Management & Research, Lawrence J. Ellison Revocable Trust, Sequoia Capital en Qatar Holding, dat volledig in handen is van de staatsinvesteringsmaatschappij van Qatar.

Steun van Ellison

Ook Larry Ellison, een van de oprichters van softwarereus Oracle, zal Musk steunen. Hij maakt één miljard dollar vrij. Ellison is geen onbekende voor Musk: hij heeft reeds een groot belang in Tesla en zetelt er in de raad van bestuur.

Kingdom Holding Company van de Saoedische prins Al-Waleed bin Talal al-Saud, reeds aandeelhouder van Twitter, wil zelf aandelen van de microblogsite behouden. De investeringsmaatschappij spreekt van zowat 35 miljoen stuks. Die zijn aan Musks biedprijs van 4,20 dollar in totaal zo'n 1,9 miljard dollar waard.

Lees ook: Elon Musk komt met alles weg

's Werelds rijkste man had eind vorige maand een akkoord voor de overname van Twitter aangekondigd. Hij verkocht al voor meer dan 8,5 miljard dollar aan aandelen Tesla om de overname te bekostigen en verzekerde zich van miljardenleningen bij banken.

Lees ook het opiniestuk 'Elon Musk wordt een systeemrisico'

Het geld komt onder meer van cryptobedrijf Binance, investeerders Brookfield, Fidelity Management & Research, Lawrence J. Ellison Revocable Trust, Sequoia Capital en Qatar Holding, dat volledig in handen is van de staatsinvesteringsmaatschappij van Qatar.Ook Larry Ellison, een van de oprichters van softwarereus Oracle, zal Musk steunen. Hij maakt één miljard dollar vrij. Ellison is geen onbekende voor Musk: hij heeft reeds een groot belang in Tesla en zetelt er in de raad van bestuur.Kingdom Holding Company van de Saoedische prins Al-Waleed bin Talal al-Saud, reeds aandeelhouder van Twitter, wil zelf aandelen van de microblogsite behouden. De investeringsmaatschappij spreekt van zowat 35 miljoen stuks. Die zijn aan Musks biedprijs van 4,20 dollar in totaal zo'n 1,9 miljard dollar waard.Lees ook: Elon Musk komt met alles weg's Werelds rijkste man had eind vorige maand een akkoord voor de overname van Twitter aangekondigd. Hij verkocht al voor meer dan 8,5 miljard dollar aan aandelen Tesla om de overname te bekostigen en verzekerde zich van miljardenleningen bij banken.