De wetenschappers maakten eigenlijk gebruik van niet één drone, maar koppelden acht hexacopters (drones met zes rotoren) aan elkaar. De drone bleef 37 seconden in de lucht, goed genoeg voor het nieuwe wereldrecord.

Met het record komen ze in het Guinness Book of World Records. Het gaat tot zover om het eerste gevestigde record, dus er is geen huidig record dat verbroken is.

De Chinese dronefabrikant Ehang kondigde op CES wel al een passagiersdrone aan die personen tot 100 kilo moet kunnen vervoeren, maar hier is nog geen record mee gevestigd.

(WK)

De wetenschappers maakten eigenlijk gebruik van niet één drone, maar koppelden acht hexacopters (drones met zes rotoren) aan elkaar. De drone bleef 37 seconden in de lucht, goed genoeg voor het nieuwe wereldrecord.Met het record komen ze in het Guinness Book of World Records. Het gaat tot zover om het eerste gevestigde record, dus er is geen huidig record dat verbroken is. De Chinese dronefabrikant Ehang kondigde op CES wel al een passagiersdrone aan die personen tot 100 kilo moet kunnen vervoeren, maar hier is nog geen record mee gevestigd. (WK)