De Galaxy Note 7 kwam eerder in het nieuws doordat de batterijen oververhit konden raken en zelfs konden ontploffen. Daarop besloot Samsung tot een terugroepactie. Het is niet duidelijk of de nieuwe problemen veelvuldig voorkomen of incidenten zijn.

De Note 7 was in België nog niet te koop. Samsung kondigde eerder aan dat mensen die het toestel al besteld hebben, vanaf 10 oktober hun telefoon krijgen. Wanneer de telefoon in de losse verkoop gaat, is nog niet bekend.

Apple haalt er voordeel uit

Apple profiteert van de problemen met de Galaxy Note 7, omdat een hoop Notes terug zijn geroepen vanwege ontploffingsgevaar, kiezen veel consumenten voor de iPhone 7 Plus als alternatief. Althans, dat beweert analist Ming-Chi Huo van KGI Securities.

De vraag naar de iPhone 7 Plus is volgens Huo hoger dan verwacht, maar daarmee is nog niet gezegd dat Apple ook echt een voltreffer heeft geslagen met de onlangs gepresenteerde iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De 'gewone' iPhone 7 valt volgens de Chinese analist namelijk tegen. Voorganger iPhone 6s deed het beter en Huo verwacht ook niet dat de cijfers nog erg zullen aantrekken.

Jet Black

Wat volgens de Apple-kenner verder opvalt aan de eerste verkoopcijfers, is dat vooral de nieuwe Jet Black-kleurstelling het goed doet. Wereldwijd gaat zo'n 35 procent van alle iPhone 7-kopers voor een smartphone in Jet Black. In China ligt dat cijfer nog hoger, daar is bijna de helft van alle verkochte iPhones voorzien van de glanzend zwarte finish.

(ANP/WK)

De Galaxy Note 7 kwam eerder in het nieuws doordat de batterijen oververhit konden raken en zelfs konden ontploffen. Daarop besloot Samsung tot een terugroepactie. Het is niet duidelijk of de nieuwe problemen veelvuldig voorkomen of incidenten zijn.De Note 7 was in België nog niet te koop. Samsung kondigde eerder aan dat mensen die het toestel al besteld hebben, vanaf 10 oktober hun telefoon krijgen. Wanneer de telefoon in de losse verkoop gaat, is nog niet bekend.Apple haalt er voordeel uitApple profiteert van de problemen met de Galaxy Note 7, omdat een hoop Notes terug zijn geroepen vanwege ontploffingsgevaar, kiezen veel consumenten voor de iPhone 7 Plus als alternatief. Althans, dat beweert analist Ming-Chi Huo van KGI Securities.De vraag naar de iPhone 7 Plus is volgens Huo hoger dan verwacht, maar daarmee is nog niet gezegd dat Apple ook echt een voltreffer heeft geslagen met de onlangs gepresenteerde iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De 'gewone' iPhone 7 valt volgens de Chinese analist namelijk tegen. Voorganger iPhone 6s deed het beter en Huo verwacht ook niet dat de cijfers nog erg zullen aantrekken.Jet BlackWat volgens de Apple-kenner verder opvalt aan de eerste verkoopcijfers, is dat vooral de nieuwe Jet Black-kleurstelling het goed doet. Wereldwijd gaat zo'n 35 procent van alle iPhone 7-kopers voor een smartphone in Jet Black. In China ligt dat cijfer nog hoger, daar is bijna de helft van alle verkochte iPhones voorzien van de glanzend zwarte finish.(ANP/WK)