De chip wordt voorzien van een neural processing unit (NPU). Het voordeel daarvan is dat de berekeningen voor AI-taken meteen op de telefoon zelf kunnen worden uitgevoerd in plaats van ze eerst naar een server te sturen. Dat moet zorgen voor snellere prestaties en een betere beveiliging van persoonlijke informatie.

"AI-gerelateerde diensten nemen toe en hun gebruik diversifieert in mobiele apparaten, dus moeten ook de processors efficiënter worden en sneller kunnen rekenen", klinkt het in een persbericht.

Samsung volgt hiermee Apple en Huawei, die eerder ook al zelf een AI-chip ontwikkelden voor hun smartphones.

De chip wordt voorzien van een neural processing unit (NPU). Het voordeel daarvan is dat de berekeningen voor AI-taken meteen op de telefoon zelf kunnen worden uitgevoerd in plaats van ze eerst naar een server te sturen. Dat moet zorgen voor snellere prestaties en een betere beveiliging van persoonlijke informatie. "AI-gerelateerde diensten nemen toe en hun gebruik diversifieert in mobiele apparaten, dus moeten ook de processors efficiënter worden en sneller kunnen rekenen", klinkt het in een persbericht.Samsung volgt hiermee Apple en Huawei, die eerder ook al zelf een AI-chip ontwikkelden voor hun smartphones.