Sony's nieuwe smartphone (de Xperia ZR) verschilt niet zo sterk van het huidige model (de Xperia Z). Hij is met zijn scherm van 4,6 inch wel een beetje kleiner dan de Xperia Z. De andere specificaties zijn: een camera van 13 megapixels met een Exmor RS-lens, een vierkernige Snapdragon S4 Pro-processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz en 2 GB werkgeheugen.

Maar wat de Xperia ZR moet onderscheiden van zijn voorganger, is de nog betere waterdichtheid en stofbestendigheid. Met zijn IP55/IP58-certificatie kan de smartphone tot 1,5 meter onder water gebruikt worden gedurende een half uur, en leent hij zich dus nog beter tot bijvoorbeeld onderwateropnames - in full HD.

De smartphone bereikt komende zomer de Lage Landen, en komt beschikbaar in een zwarte, witte, roze of mintgroene uitrusting. Het prijskaartje is nog niet bekend.

Sony's nieuwe smartphone (de Xperia ZR) verschilt niet zo sterk van het huidige model (de Xperia Z). Hij is met zijn scherm van 4,6 inch wel een beetje kleiner dan de Xperia Z. De andere specificaties zijn: een camera van 13 megapixels met een Exmor RS-lens, een vierkernige Snapdragon S4 Pro-processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz en 2 GB werkgeheugen. Maar wat de Xperia ZR moet onderscheiden van zijn voorganger, is de nog betere waterdichtheid en stofbestendigheid. Met zijn IP55/IP58-certificatie kan de smartphone tot 1,5 meter onder water gebruikt worden gedurende een half uur, en leent hij zich dus nog beter tot bijvoorbeeld onderwateropnames - in full HD. De smartphone bereikt komende zomer de Lage Landen, en komt beschikbaar in een zwarte, witte, roze of mintgroene uitrusting. Het prijskaartje is nog niet bekend.