Nieuwe Sony-smartphone tot 1,5 meter onder water te gebruiken

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Sony heeft de Xperia ZR aangekondigd, een verbeterde versie van de Xperia Z die tot 1,5 meter onder water gebruikt kan worden gedurende 30 minuten.

Sony’s nieuwe smartphone (de Xperia ZR) verschilt niet zo sterk van het huidige model (de Xperia Z). Hij is met zijn scherm van 4,6 inch wel een beetje kleiner dan de Xperia Z. De andere specificaties zijn: een camera van 13 megapixels met een Exmor RS-lens, een vierkernige Snapdragon S4 Pro-processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz en 2 GB werkgeheugen.

Maar wat de Xperia ZR moet onderscheiden van zijn voorganger, is de nog betere waterdichtheid en stofbestendigheid. Met zijn IP55/IP58-certificatie kan de smartphone tot 1,5 meter onder water gebruikt worden gedurende een half uur, en leent hij zich dus nog beter tot bijvoorbeeld onderwateropnames – in full HD.

De smartphone bereikt komende zomer de Lage Landen, en komt beschikbaar in een zwarte, witte, roze of mintgroene uitrusting. Het prijskaartje is nog niet bekend.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content