Müller wil met VW een leidende rol spelen in de auto-industrie. De nieuwe strategie moet de winstmarge tegen 2025 op 7 tot 8 procent brengen, tegen 6 procent vorig jaar, en moet het bedrijf "meer gefocust, efficiënt, innovatief, klantgedreven en duurzaam" maken. Niet alleen de elektrische wagens staan centraal, maar ook zelfrijdende wagens.

Daarnaast wil Volkswagen een afdeling "mobiliteitsoplossingen" in het leven roepen. Die zal eigen diensten ontwikkelen of andere overnemen in het gebied van autodelen, robo-taxi's of Uber-achtige mobiliteitsdiensten. Een investering van 300 miljoen dollar in de app Gett, een concurrent van het bekendere Uber, was daarbij al een eerste stap. De inspanningen moeten miljarden aan extra omzet opleveren.

(Belga/WK)

Müller wil met VW een leidende rol spelen in de auto-industrie. De nieuwe strategie moet de winstmarge tegen 2025 op 7 tot 8 procent brengen, tegen 6 procent vorig jaar, en moet het bedrijf "meer gefocust, efficiënt, innovatief, klantgedreven en duurzaam" maken. Niet alleen de elektrische wagens staan centraal, maar ook zelfrijdende wagens. Daarnaast wil Volkswagen een afdeling "mobiliteitsoplossingen" in het leven roepen. Die zal eigen diensten ontwikkelen of andere overnemen in het gebied van autodelen, robo-taxi's of Uber-achtige mobiliteitsdiensten. Een investering van 300 miljoen dollar in de app Gett, een concurrent van het bekendere Uber, was daarbij al een eerste stap. De inspanningen moeten miljarden aan extra omzet opleveren.(Belga/WK)