Nieuwe strategie VW focust op elektrische wagens en robo-taxi’s

© CNBC

Volkswagen-CEO Matthias Müller heeft donderdag zijn nieuwe strategie voorgesteld voor zijn bedrijf, dat al maanden in de ban is van het dieselschandaal. Er komt een forse koerswijziging: tegen 2025 wil de Duitse autobouwer meer dan 30 elektrische wagens op de markt brengen die goed moeten zijn voor een vierde van de verkoop.

Müller wil met VW een leidende rol spelen in de auto-industrie. De nieuwe strategie moet de winstmarge tegen 2025 op 7 tot 8 procent brengen, tegen 6 procent vorig jaar, en moet het bedrijf “meer gefocust, efficiënt, innovatief, klantgedreven en duurzaam” maken. Niet alleen de elektrische wagens staan centraal, maar ook zelfrijdende wagens.

Daarnaast wil Volkswagen een afdeling “mobiliteitsoplossingen” in het leven roepen. Die zal eigen diensten ontwikkelen of andere overnemen in het gebied van autodelen, robo-taxi’s of Uber-achtige mobiliteitsdiensten. Een investering van 300 miljoen dollar in de app Gett, een concurrent van het bekendere Uber, was daarbij al een eerste stap. De inspanningen moeten miljarden aan extra omzet opleveren.

(Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content