De zwarte handel vindt plaats op marktplaatsen op het dark web, het verborgen deel van het internet. Dat melden zakenblad Forbes en de techsite BleepingComputer.com.

Zoom heeft er door het coronavirus in korte tijd veel gebruikers bij gekregen. Nieuwkomers kiezen er vaak voor om voor hun Zoom-account een oud wachtwoord van een andere dienst te hergebruiken, omdat ze dat eenvoudiger kunnen onthouden. Het probleem is dat die wachtwoorden in het verleden soms al op straat kwamen te liggen. Hackers proberen of ze met diezelfde inloggegevens ook op andere plekken binnen kunnen komen, zoals bij Zoom. Soms lukt dat.

Zulke geslaagde inlogpogingen komen in een database te staan. De hackers verkopen deze lijsten door en verdienen daar geld aan. In sommige gevallen geven ze de inloggegevens van Zoom zelfs gratis weg, om reclame voor zichzelf te maken.

De zwarte handel vindt plaats op marktplaatsen op het dark web, het verborgen deel van het internet. Dat melden zakenblad Forbes en de techsite BleepingComputer.com.Zoom heeft er door het coronavirus in korte tijd veel gebruikers bij gekregen. Nieuwkomers kiezen er vaak voor om voor hun Zoom-account een oud wachtwoord van een andere dienst te hergebruiken, omdat ze dat eenvoudiger kunnen onthouden. Het probleem is dat die wachtwoorden in het verleden soms al op straat kwamen te liggen. Hackers proberen of ze met diezelfde inloggegevens ook op andere plekken binnen kunnen komen, zoals bij Zoom. Soms lukt dat.Zulke geslaagde inlogpogingen komen in een database te staan. De hackers verkopen deze lijsten door en verdienen daar geld aan. In sommige gevallen geven ze de inloggegevens van Zoom zelfs gratis weg, om reclame voor zichzelf te maken.