Vroeger speelden kinderen vaak door te knutselen of door met bouwpaketten als LEGO en K'NEX aan de slag te gaan, terwijl ze nu vooral zitten te gamen op consoles. Met haar nieuwe productlijn probeert Nintendo nu beide manieren van spelen te combineren.

Nintendo Labo is ontworpen 'speciaal voor kinderen en iedereen die jong van geest is'. Die kunnen met een bouwpakket van elastiekjes en kartonnen panelen allerlei accessoires voor de Switch-console in elkaar steken: een moto, een vishengel, een fototoestel, een piano, een huisje en een modelauto.

Een ander pakket kan omgebouwd worden tot een robotpak, waarna de gamer/robot zijn rugzak en helm als controller kan gebruiken. Dat gebeurt met de 'Joy-Cons', panelen die je kan losklikken van de Switch-console. Nintendo ontwikkelde ook een aantal games die speciaal ontworpen zijn om daarmee samen te werken.

De Switch is intussen al bijna een jaar op de markt en is ontzettend populair. Nintendo verkocht er vorig jaar al meer dan tien miljoen exemplaren van en mikt dit jaar op twintig miljoen stuks. Deze kartonnen uitbreiding moet haar daarbij helpen. Nintendo Labo is in België te koop vanaf 27 april.

Vroeger speelden kinderen vaak door te knutselen of door met bouwpaketten als LEGO en K'NEX aan de slag te gaan, terwijl ze nu vooral zitten te gamen op consoles. Met haar nieuwe productlijn probeert Nintendo nu beide manieren van spelen te combineren. Nintendo Labo is ontworpen 'speciaal voor kinderen en iedereen die jong van geest is'. Die kunnen met een bouwpakket van elastiekjes en kartonnen panelen allerlei accessoires voor de Switch-console in elkaar steken: een moto, een vishengel, een fototoestel, een piano, een huisje en een modelauto. Een ander pakket kan omgebouwd worden tot een robotpak, waarna de gamer/robot zijn rugzak en helm als controller kan gebruiken. Dat gebeurt met de 'Joy-Cons', panelen die je kan losklikken van de Switch-console. Nintendo ontwikkelde ook een aantal games die speciaal ontworpen zijn om daarmee samen te werken.De Switch is intussen al bijna een jaar op de markt en is ontzettend populair. Nintendo verkocht er vorig jaar al meer dan tien miljoen exemplaren van en mikt dit jaar op twintig miljoen stuks. Deze kartonnen uitbreiding moet haar daarbij helpen. Nintendo Labo is in België te koop vanaf 27 april.