'Dit is een zeer ernstig incident dat raakt aan onze belangrijkste democratische instelling', zegt minister van Buitenlandse Zaken Ine Eriksen Søreide in een verklaring. 'Gebaseerd op informatie van de regering zijn we van mening dat Rusland achter deze activiteiten zit.'

De bewindsvrouw wees erop dat de dreigingen tegen het land nu ook 'naar de digitale arena zijn verschoven'. De Russische ambassadeur in Oslo is op de hoogte gesteld van de bevindingen. Het Noorse parlement meldde de aanval op 1 september, trof direct veiligheidsmaatregelen en deed aangifte.

'Dit is een zeer ernstig incident dat raakt aan onze belangrijkste democratische instelling', zegt minister van Buitenlandse Zaken Ine Eriksen Søreide in een verklaring. 'Gebaseerd op informatie van de regering zijn we van mening dat Rusland achter deze activiteiten zit.'De bewindsvrouw wees erop dat de dreigingen tegen het land nu ook 'naar de digitale arena zijn verschoven'. De Russische ambassadeur in Oslo is op de hoogte gesteld van de bevindingen. Het Noorse parlement meldde de aanval op 1 september, trof direct veiligheidsmaatregelen en deed aangifte.