Hoeveel Nvidia betaalt voor de overname is niet bekend. Cumulus Networks bestaat sinds 2010 en focust zich op netwerksoftware, met onder meer een versie van Linux die zich toelegt op netwerken en draait op switch hardware. Daarnaast heeft het bedrijf onder meer ook software voor analytics.

De reden dat Nvidia Cumuls overneemt ligt waarschijnlijk bij Mellanox, het bedrijf dat Nvidia een jaar geleden al overnam voor 6,9 miljard dollar en zich toelegt op chips voor datacenters. De twee werken al nauw samen sinds 2013 en bieden daarbij hun producten gecombineerd aan.

Nvidia is bij het grote publiek vooral bekend als maker van GPU's voor gamers, maar het bedrijf legt ook al enkele jaren de focus op datacenters, een afdeling die volgens de laatste resultaten van het bedrijf elk jaar met de helft groter wordt.

Hoeveel Nvidia betaalt voor de overname is niet bekend. Cumulus Networks bestaat sinds 2010 en focust zich op netwerksoftware, met onder meer een versie van Linux die zich toelegt op netwerken en draait op switch hardware. Daarnaast heeft het bedrijf onder meer ook software voor analytics.De reden dat Nvidia Cumuls overneemt ligt waarschijnlijk bij Mellanox, het bedrijf dat Nvidia een jaar geleden al overnam voor 6,9 miljard dollar en zich toelegt op chips voor datacenters. De twee werken al nauw samen sinds 2013 en bieden daarbij hun producten gecombineerd aan.Nvidia is bij het grote publiek vooral bekend als maker van GPU's voor gamers, maar het bedrijf legt ook al enkele jaren de focus op datacenters, een afdeling die volgens de laatste resultaten van het bedrijf elk jaar met de helft groter wordt.