De bril/headset zal in Europa 699 euro kosten en is volgens Oculus al als preorder beschikbaar. Het bedrijf spreekt onder meer van winkels in Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland.

Onder die winkels zitten ook Mediamarkt en Fnac, wat de kans groot maakt dat de Rift op dezelfde datum of binnenkort in ons land beschikbaar zal zijn. Andere verkooppunten zijn onder meer Best Buy, Harrods, Amazon en John Lewis.

De Oculus Rift begon als een kickstarterproject maar was al snel de meest gehypete bril voor virtual reality, nog voor er sprake was van de HTC Vive of de Samsung Gear. In 2014 werd het bedrijf Oculus voor twee miljard dollar overgenomen door Facebook.

Wie het hebbeding aanschaft krijgt er meteen het spel Lucky's Tale bij, smaen met enkele honderden 3D 360 graden video's. Via de Oculus Store kunnen gebruikers meer content of games aanschaffen.

De bril/headset zal in Europa 699 euro kosten en is volgens Oculus al als preorder beschikbaar. Het bedrijf spreekt onder meer van winkels in Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland.Onder die winkels zitten ook Mediamarkt en Fnac, wat de kans groot maakt dat de Rift op dezelfde datum of binnenkort in ons land beschikbaar zal zijn. Andere verkooppunten zijn onder meer Best Buy, Harrods, Amazon en John Lewis.De Oculus Rift begon als een kickstarterproject maar was al snel de meest gehypete bril voor virtual reality, nog voor er sprake was van de HTC Vive of de Samsung Gear. In 2014 werd het bedrijf Oculus voor twee miljard dollar overgenomen door Facebook.Wie het hebbeding aanschaft krijgt er meteen het spel Lucky's Tale bij, smaen met enkele honderden 3D 360 graden video's. Via de Oculus Store kunnen gebruikers meer content of games aanschaffen.