IT-automatiseerder Centric levert onder meer belangrijke diensten voor de Nederlandse overheid, maar het is al jaren onrustig rond het bedrijf. Dat heeft veel te maken met topman Gerard Sanderink. De ondernemer richtte onder meer Centric en is eigenaar van bouwbedrijf Strukton en ingenieursbedrijf Antea, maar u kent hem de laatste jaren misschien vooral door een hoog oplopende ruzie met een politie-inspecteur en met zijn voormalige geliefde Brigitte van Egten. Die laatste zette hij aan de kant voor Rian van Rijbroek, een zelfverklaarde cyberdeskundige en schrijfster van boeken die door zowat de hele security-industrie worden afgekraakt als fantasierijk en incorrect.

Sinds van Rijbroek in Sanderinks leven is, vecht hij een vete uit met zijn ex-vriendin en zou hij een lange lastercampagne tegen haar voeren. Daarin werd hij door het gerecht keer op keer in het ongelijk gesteld, maar hij lapte die vonnissen meermaals aan zijn laars. Ook bij zijn bedrijven heerste hierdoor onrust. Volgens Nederlandse kranten Tubantia en NRC bemoeit van Rijbroek zich met de gang van zaken wat leidde tot het vertrek, of ontslag, van een groot deel van de top van Centric. In januari vorig jaar zette Sanderink dan zelf een stap terug.

Dat Sanderink als eigenaar nu toch weer de leiding neemt over Centric, heeft volgens een verklaring te maken met 'recente ontwikkelingen binnen Centric'. Dit wordt verder niet uitgelegd.

De laatste tijd was de leiding bij het IT-bedrijf in handen van niet-uitvoerend bestuurder Louis Luijten. Hij legt zijn functie per direct neer en zal het bedrijf verlaten. Volgens Centric gebeurt dit 'in goede harmonie'. Ook een andere niet-uitvoerend bestuurder vertrekt. Sanderink wil zich komende tijd richten op het aanstellen van een nieuwe board en nieuwe strategie voor zijn bedrijf, zo meldt Centric in een persbericht. Volgens bronnen van NRC zou hij een reorganisatie overwegen, omdat het bedrijf de laatste jaren enkele klanten verloor. Onder meer De Nederlandsche Bank, de centrale bank van Nederland, heeft besloten haar automatiseringscontract met Centric niet te verlengen.

IT-automatiseerder Centric levert onder meer belangrijke diensten voor de Nederlandse overheid, maar het is al jaren onrustig rond het bedrijf. Dat heeft veel te maken met topman Gerard Sanderink. De ondernemer richtte onder meer Centric en is eigenaar van bouwbedrijf Strukton en ingenieursbedrijf Antea, maar u kent hem de laatste jaren misschien vooral door een hoog oplopende ruzie met een politie-inspecteur en met zijn voormalige geliefde Brigitte van Egten. Die laatste zette hij aan de kant voor Rian van Rijbroek, een zelfverklaarde cyberdeskundige en schrijfster van boeken die door zowat de hele security-industrie worden afgekraakt als fantasierijk en incorrect. Sinds van Rijbroek in Sanderinks leven is, vecht hij een vete uit met zijn ex-vriendin en zou hij een lange lastercampagne tegen haar voeren. Daarin werd hij door het gerecht keer op keer in het ongelijk gesteld, maar hij lapte die vonnissen meermaals aan zijn laars. Ook bij zijn bedrijven heerste hierdoor onrust. Volgens Nederlandse kranten Tubantia en NRC bemoeit van Rijbroek zich met de gang van zaken wat leidde tot het vertrek, of ontslag, van een groot deel van de top van Centric. In januari vorig jaar zette Sanderink dan zelf een stap terug. Dat Sanderink als eigenaar nu toch weer de leiding neemt over Centric, heeft volgens een verklaring te maken met 'recente ontwikkelingen binnen Centric'. Dit wordt verder niet uitgelegd.De laatste tijd was de leiding bij het IT-bedrijf in handen van niet-uitvoerend bestuurder Louis Luijten. Hij legt zijn functie per direct neer en zal het bedrijf verlaten. Volgens Centric gebeurt dit 'in goede harmonie'. Ook een andere niet-uitvoerend bestuurder vertrekt. Sanderink wil zich komende tijd richten op het aanstellen van een nieuwe board en nieuwe strategie voor zijn bedrijf, zo meldt Centric in een persbericht. Volgens bronnen van NRC zou hij een reorganisatie overwegen, omdat het bedrijf de laatste jaren enkele klanten verloor. Onder meer De Nederlandsche Bank, de centrale bank van Nederland, heeft besloten haar automatiseringscontract met Centric niet te verlengen.