''Wekelijks zien we, vergeleken met iOS-apps, zeer weinig Watch-apps'', verklaart Anglade. tvOS, het besturingssysteem voor de Apple TV is wel populairder. ''tvOS is een gloednieuw platform, dus wil iedereen er een app voor hebben en marktaandeel veroveren. Voor iedere duizend nieuwe iOS-apps, zijn er tien apps voor tvOS en misschien een Watch-app.''

De vaststelling van Anglade volgt de vaststelling die Data News afgelopen maand al maakte bij een rondvraag onder Belgische ontwikkelaars. Ook daar is er interesse in het toestel, al blijft die eerder beperkt.

Anglade denkt dat dat wel weer gaat veranderen als er een nieuwe versie van de Apple Watch op de markt komt met betere toegang tot sensoren, een snellere processor en langere batterijduur. Mogelijk worden verbeteringen al tijdens het WWDC-congres van de techreus aangekondigd. Dat begint op 13 juni. (ANP/PVL)

''Wekelijks zien we, vergeleken met iOS-apps, zeer weinig Watch-apps'', verklaart Anglade. tvOS, het besturingssysteem voor de Apple TV is wel populairder. ''tvOS is een gloednieuw platform, dus wil iedereen er een app voor hebben en marktaandeel veroveren. Voor iedere duizend nieuwe iOS-apps, zijn er tien apps voor tvOS en misschien een Watch-app.''De vaststelling van Anglade volgt de vaststelling die Data News afgelopen maand al maakte bij een rondvraag onder Belgische ontwikkelaars. Ook daar is er interesse in het toestel, al blijft die eerder beperkt.Anglade denkt dat dat wel weer gaat veranderen als er een nieuwe versie van de Apple Watch op de markt komt met betere toegang tot sensoren, een snellere processor en langere batterijduur. Mogelijk worden verbeteringen al tijdens het WWDC-congres van de techreus aangekondigd. Dat begint op 13 juni. (ANP/PVL)