Om hun spraakassistenten te verbeteren, schakelen Apple, Google en Amazon medewerkers in die naar een fractie van de gesproken bevelen luisteren om na te gaan of de computer ze juist heeft begrepen. De medewerkers krijgen geen persoonsgegevens bij wat ze horen, maar sommige opnames geven toch privégegevens weg. Klokkenluiders getuigden dat ze vrijpartijen, drugdeals en medische informatie hoorden.

Eerder liet Google al weten in Europa tijdelijk niet meer te luisteren naar wat zijn Assistent opneemt. De Gegevensbeschermingsautoriteit van Hamburg heeft een onderzoek geopend naar de praktijken, omdat ze vermoedt dat ze niet verenigbaar zijn met de Europese privacywetgeving. Google beloofde net als Apple om duidelijker te maken voor gebruikers wat er met de opnames gebeurt.

Om hun spraakassistenten te verbeteren, schakelen Apple, Google en Amazon medewerkers in die naar een fractie van de gesproken bevelen luisteren om na te gaan of de computer ze juist heeft begrepen. De medewerkers krijgen geen persoonsgegevens bij wat ze horen, maar sommige opnames geven toch privégegevens weg. Klokkenluiders getuigden dat ze vrijpartijen, drugdeals en medische informatie hoorden. Eerder liet Google al weten in Europa tijdelijk niet meer te luisteren naar wat zijn Assistent opneemt. De Gegevensbeschermingsautoriteit van Hamburg heeft een onderzoek geopend naar de praktijken, omdat ze vermoedt dat ze niet verenigbaar zijn met de Europese privacywetgeving. Google beloofde net als Apple om duidelijker te maken voor gebruikers wat er met de opnames gebeurt.