Het platform is het onder meer niet eens met de eis van Rusland dat streamingdiensten verschillende gratis kanalen moeten aanbieden, waarvan sommige worden beschouwd als propagandakanalen van de overheid. Eerder deze week kondigde de streamingdienst al aan dat het alle toekomstige projecten uit Rusland tijdelijk zou stopzetten.

Netflix is het grootste online videobedrijf ter wereld, met ruim 220 miljoen betalende abonnees, maar is een relatief kleine speler in Rusland, waar het minder dan een miljoen abonnees heeft. Het voegt zich bij een groot aantal buitenlandse bedrijven die hebben aangekondigd hun activiteiten in Rusland stop te zetten.

Het platform is het onder meer niet eens met de eis van Rusland dat streamingdiensten verschillende gratis kanalen moeten aanbieden, waarvan sommige worden beschouwd als propagandakanalen van de overheid. Eerder deze week kondigde de streamingdienst al aan dat het alle toekomstige projecten uit Rusland tijdelijk zou stopzetten. Netflix is het grootste online videobedrijf ter wereld, met ruim 220 miljoen betalende abonnees, maar is een relatief kleine speler in Rusland, waar het minder dan een miljoen abonnees heeft. Het voegt zich bij een groot aantal buitenlandse bedrijven die hebben aangekondigd hun activiteiten in Rusland stop te zetten.