Oracle zag het resultaat zakken tot zo'n 1,8 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog bijna 2,2 miljard dollar. De opbrengsten kwamen bijna 2 procent lager uit op zo'n 8,5 miljard dollar.

Oracle wist minder nieuwe softwarelicenties aan de man te brengen, terwijl het beklemtoonde ook flink last te hebben gehad van de sterke dollar. Als de wisselkoerseffecten buiten beschouwing worden gelaten was overigens sprake van omzetgroei.

Nieuwe markten aanboren

Het concern probeert al enige tijd een verschuiving te maken naar het leveren van diensten via internet. De stap naar de 'cloud' biedt volgens kenners de mogelijkheid om bijvoorbeeld nieuwe markten aan te boren. Oracle zag de omzet uit clouddiensten ook fors groeien. Maar dat zette tegelijkertijd de traditionele markten van Oracle, waaronder de verkoop van softwarelicenties voor bijvoorbeeld bedrijfssystemen, onder druk.

Bron: Automatiseringgids.

Oracle zag het resultaat zakken tot zo'n 1,8 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog bijna 2,2 miljard dollar. De opbrengsten kwamen bijna 2 procent lager uit op zo'n 8,5 miljard dollar.Oracle wist minder nieuwe softwarelicenties aan de man te brengen, terwijl het beklemtoonde ook flink last te hebben gehad van de sterke dollar. Als de wisselkoerseffecten buiten beschouwing worden gelaten was overigens sprake van omzetgroei.Nieuwe markten aanborenHet concern probeert al enige tijd een verschuiving te maken naar het leveren van diensten via internet. De stap naar de 'cloud' biedt volgens kenners de mogelijkheid om bijvoorbeeld nieuwe markten aan te boren. Oracle zag de omzet uit clouddiensten ook fors groeien. Maar dat zette tegelijkertijd de traditionele markten van Oracle, waaronder de verkoop van softwarelicenties voor bijvoorbeeld bedrijfssystemen, onder druk.Bron: Automatiseringgids.