Oracle brengt minder licenties aan de man

Oracle heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar zowel de winst als de omzet zien dalen ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte de Amerikaanse producent van bedrijfssoftware gisterenavond na het slot van de handel op Wall Street bekend.

Oracle zag het resultaat zakken tot zo’n 1,8 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog bijna 2,2 miljard dollar. De opbrengsten kwamen bijna 2 procent lager uit op zo’n 8,5 miljard dollar.

Oracle wist minder nieuwe softwarelicenties aan de man te brengen, terwijl het beklemtoonde ook flink last te hebben gehad van de sterke dollar. Als de wisselkoerseffecten buiten beschouwing worden gelaten was overigens sprake van omzetgroei.

Nieuwe markten aanboren

Het concern probeert al enige tijd een verschuiving te maken naar het leveren van diensten via internet. De stap naar de ‘cloud’ biedt volgens kenners de mogelijkheid om bijvoorbeeld nieuwe markten aan te boren. Oracle zag de omzet uit clouddiensten ook fors groeien. Maar dat zette tegelijkertijd de traditionele markten van Oracle, waaronder de verkoop van softwarelicenties voor bijvoorbeeld bedrijfssystemen, onder druk.

Bron: Automatiseringgids.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content